Välkommen på en skön stund av att bara vara, känna dig själv och ladda batterierna.

 

Advent är en tid för ljuset i mörkret. I denna workshop gör vi rörelser som skapar mer mjukhet, integration och välmående i kropp och sinne. Kursen är för dig som vill öka din kroppsmedvetenhet, rörlighet och ditt välbefinnande.

 

Somatics är en neuromuskulär rörelseform som består av sakta, medvetna rörelser som görs liggandes ner. Genom att balansera nervsystemet återskapas frihet från smärta och förbättrad rörelseförmåga. Rörelserna är designade för att frigör hållningsmönster som orsakats av skador, stress och vanemässig hållning. Workshoppen ger en möjlighet att varva ner och bli av med spänningar i kroppen. I Somatics är mindfulness en naturlig del och metoden går hand-i-hand med andra medvetna rörelseformer så som yoga och dans.

 

Somatics underlättar och förbättrar även gång, löpning, fysiskt arbete, hushållssysslor och annan rörelse i vardagen. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden.

 

Workshoppen är lämplig för alla eftersom man alltid utgår från sina egna förutsättningar, inga förkunskaper krävs. Kursen passar såväl erfarna utövare som den som vill prova på Somatics.

 

Kursledare

Gayatri Schriefer har ägnat sitt vuxna liv åt att studera, utöva och undervisa medvetna rörelseformer. Hon är certifierad Hanna Somatic Educator från Novato Institute for Somatic Research and Training i Kalifornien, USA. Hon har studerat Feldenkraismetoden, Body Mind Centering och flera yoga stilar. Gayatri har en kandidatexamen i pedagogik och har även studerat hälsopromotion och fysioterapi. Hon har tagit metoden till Sverige och är en av huvudlärarna vid Ingle Institute for Somatic Education som erbjuder utbildningar i behandlingsformen Clinical Somatics internationellt.

 

Gayatri undervisar i Sverige, Europa, Indien och de rysktalande länderna. Gayatri brinner för att förmedla förkroppsligad rörelse och vägar till självkontakt. Hon tar med dig på en resa där du kan upptäcka hur din egen medvetenhet ökar välbefinnande, inspiration och inre frihet.

 

Praktiskt om kursen

Kursen hålls söndagen 1 december 2019, kl 10.oo-13.00, på Heart & Hand, Allhelgonagatan 5, 118 58 Stockholm.

 

Pris: 350kr. Boka din plats genom att mejla till info@somatics.se

 

För frågor gällande kursen kontakta via e-mejl eller mobil på 0707-598096.

Hjärtligt välkommen!

KontaktA CENTRET

Heart & Hand
 

Allhelgonagatan 5 (genom huset och över gården)

118 58 Stockholm

ingridfrideborgsdotter@gmail.com
 

Närmaste T-bana: Skanstull

© 2018 by Heart & Hand.