Move better – feel great!

Välkommen på veckoklass i Living Somatic Education med Gayatri Schriefer under februari och mars i Stockholm.

Kursen "Move better – feel great!" är för dig som vill öka ditt välbefinnande i kropp och sinne. Under åtta tillfällen utforskar vi en serie rörelseklasser som motverkar åldrandets effekt. Rörelserna frigör spänningar och skador som vi ansamlat under livets gång.

Kursen passar dig som vill
-Återskapa rörlighet, balans, koordination och mjukhet i kroppen.
-Öka din kroppsmedvetenhet.
-Bli smärtfri och få verktyg att bearbeta och frigöra det som skapar smärtan.
-Balansera din hållning på ett naturligt och effektivs sätt.
-Förfina förmågan att förnimma dig själv och dina sensationer.
-Utforska rörelse som ett verktyg till självreglering, njutning och närvaro.

Metoden
Somatic Education är en neuromuskulär rörelseform som består av sakta, medvetna rörelser som görs liggandes ner. Genom att balansera nervsystemet återskapas frihet från smärta och förbättrad rörelseförmåga. Övningarna är utformade för att frigör hållningsmönster som orsakats av skador, stress och vanemässig hållning. Kursen ger en möjlighet att varva ner och bli av med spänningar i kroppen. Ett av målen med kursen är att du lär dig rörelser som du kan utöva på egen hand för välbefinnande, smärtfrihet och rörelseglädje.

I Somatic Education är mindfulness en naturlig del och metoden går hand-i-hand med andra medvetna rörelseformer så som yoga och dans. Somatic Education underlättar och förbättrar även gång, löpning, träning, fysiskt arbete, hushållssysslor och annan rörelse i vardagen. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden.

Kursen är lämplig för alla eftersom man alltid utgår från sina egna förutsättningar, inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Gayatri Schriefer har ägnat sitt vuxna liv åt att studera, utöva och undervisa medvetna rörelseformer. Hon är certifierad Hanna Somatic Educator från Novato Institute for Somatic Research and Training i Kalifornien, USA. Hon har även studerat Feldenkraismetoden, Body Mind Centering och flera yogastilar. Gayatri har en kandidatexamen i pedagogik och har även studerat bland annat hälsopromotion och fysioterapi. Hon har tagit metoden till Sverige och är en av huvudlärarna vid Ingle Institute for Somatic Education som erbjuder utbildningar i behandlingsformen Clinical Somatics internationellt. Gayatri undervisar i Sverige, Europa, Indien och de rysktalande länderna. Hon brinner för att förmedla förkroppsligad rörelse och vägar till självkontakt. Gayatri tar med dig på en resa där du kan upptäcka hur din egen medvetenhet ökar välbefinnande, inspiration och inre frihet.

Praktiskt om kursen
När: 8 tisdagar med start 11 februari 2020, kl 17.30-18.45.
Var: Heart & Hand, Allhelgonagatan 5, 118 58 Stockholm.
Kostnad: 1450kr för 8ggr. I mån av plats kan drop-in tillåtas. Kostnaden för drop-in är 250kr/ tillfälle och måste bokas i förväg.

Prova-på för nya deltagare
4 februari, kl 17.30-18.45, på Heart & Hand (se adressen ovan). Klassen kostar 100kr och för den som bokar kursen dras 100kr av från kurspriset. Tipsa vänner och bekanta om kursen och få 200kr rabatt på din kurs för varje ny person som deltar.

Boka din plats genom att mejla till vårt kontor på info@livingsomatics.com. För frågor gällande kursen kontakta oss via e-mejl eller ring 0707-598096.

Hjärtligt välkommen!

KontaktA CENTRET

Heart & Hand
 

Allhelgonagatan 5 (genom huset och över gården)

118 58 Stockholm

ingridfrideborgsdotter@gmail.com
 

Närmaste T-bana: Skanstull

© 2018 by Heart & Hand.