Öppet hus på Heart & Hand den 25-27 januari 2019

OPEN HEART

Allhelgonagatan 5, Stockholm

Bilder på ws-ledare syns på sidan om du öppnar den i en webläsare på din dator.
IngridF.png
IngridF.png
Presentation av workshops och sessioner
 

Det brukar bli fullt, så vi kan behöva stänga intaget till vissa workshopar. Kom i god tid!

Hjärtats Qigong
Känner du dig stressad? Har svårt att andas/att sova? Liksom springer du efter livet och hinner inte med? Varmt välkommen då till Ingrid Frideborgsdotters Hjärtats Qigong som är en enkel och lättlärd qigongform för alla. Med långsamma meditativa rörelser och andning slår du om kroppen från stress till lugn och finner en inre harmoni.

VivaVagina! GudinneCirkel Passion
Längtar du Kvinna efter att känna dig fullt levande, passionerad, hungrig på allt vad livet kan ge? Kom då och smaka på vad en VivaVagina! GudinneCirkel kan innebära. Under workshopen får du lära dig en taoistisk övning för kvinnor för att få igång energiflödet i kroppen och det blir också en kort träning med rosenkvartsägg. Det finns ägg att köpa för 300 kronor, ta med ditt eget eller bara visualisera att du har ett ägg. Workshopen är helt trygg och du gör bara det som du vill göra.

 

/ Ingrid Frideborgsdotter

Den sensuella massagens Tao
En skön mix av andning, qigong och inkännande beröring. Vi börjar med Qigong för mer närvaro och ladda med energi. Under guidning och med hjälp av enkla övningar/rörelser får du sedan pröva att ge och få taomassage: en mjuk, långsam och närvarande beröring - välkommen!

/ Ingrid Frideborgsdotter och Håkan Karlsson och Madhu

Solotantra - en workshop bara för Män

Välkommen till en workshop som heter Magisk Solotantrasex Bara För Män.

Jag berättar kort  min Tantra-historia och om en spontan Kundalini-resning.

Du är välkommen att upptäcka det du redan har eller som Taoisterna säger:

Gör ingenting och allting blir gjort. Vi gör också ett par praktiska övningar på oss själva.

/Thomas "Anaghan" Laxvik.

Aktiv Meditation & Healing

Rening och uppöppnande av Hjärtchakra samt Tredje ögat.

Presentation av Retreats i Åre & Sedona USA

/Pia Katzmarek & AnneLie Rubach

 

Karaktärsbyggande - en bas till all personlig utveckling

Min workshop ger en försmak av vikten av ens egen karaktär. Rörelse, ljud, andning och beröring är grunder i vidareutveckling på personlig och gruppnivå. Energipåfyllning och stillhet genom ljud.... 

/Shiva - Igor Dzeba

Heartsinging

/Marcus Albinsson

Wheel of consent "Önskecirkel"I önskecirkeln kan dina önskningar komma att gå i uppfyllelse.I ett kärleksfullt, tillåtande space utgår vi från en önskecirkel där vi kan be om att få eller att få ge till en eller flera andra i cirkeln. Det kan tex vara att få beröring av en man, en kvinna, ligga sked, beröring av sex händer, andas ihop, eye gazing med någon osv osv. Allt som sker baseras på vad man själv vill ge eller ta emot. Vi arbetar aktivt med kommunikation/gränser och man kan hela tiden ombestämma sig!

​/Lasse Hedlin är Sexsibilitycoach, Andningspedagog, Sexsibility Whole Body Massör. (www.levmera.nu)

 

Möt din inre kraft

Ett ocensurerat varande och välkomnade av oss själva ger oss tillträde till en känsla av helhet. Oavsett hur vi mår, eller var vi är.

/Prem Kareem

Kundaliniyoga - introduktion till terminen

Vi utforskar chakrasystemet, grunden i det yogiska energisystemet, som helhet. Detta kommer också att vara den röda tråden under vårterminen där vi djupdyker i varje chakra utifrån yoga, meditation och balansering. Passet innehåller ett flertal yogatekniker och avslutas med djupavslappning till gonggong.

/Janne Spetz är certifierad yogalärare inom ett kundaliniyoga och har undervisat i över tio år. Lediga terminsplatser finns på kundaliniyogan på onsdagkvällar på Heart and Hand. www.jannespetz.se för anmälan och mer info.

Somatic Movement - The Art of Embodiment

Somatics är en neuromuskulär rörelseform som består av sakta, medvetna rörelser som mestadels görs liggandes ner. Genom att balansera nervsystemet återskapas frihet från smärta och förbättrad rörelseförmåga. Metoden som är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden främjar ökat välbefinnande och inre frihet.

 

 

 

/Gayatri Schriefer

Gayatri har ägnat sitt vuxna liv åt att studera och utöva olika medvetna rörelseformer. Hon är certifierad Hanna Somatic Educator och har tagit metoden till Sverige. Gayatri undervisar internationellt och brinner för att förmedla förkroppsligad rörelse och vägar till självkontakt.

Befria din Bäckenbotten

Kom och befria din bäckenbotten och öka flödet av vitalitet i hela kroppen. Bli mer grundad och närvarande i ditt centrum.
Taoistiska qigong övningar för att öppna upp till mer lust och livsenergi.

/Irene Andersson

Är en inspirerande kursledare med lång erfarenhet av taoistiska övningar för både kvinnor och män. Hon erbjuder ”Pelvic Floor release” behandlingar och är även författare till böckerna ”Kvinnans Tao” och ”Mannens Tao”, bra introduktioner till sex enligt Tao och Tantra.
Läs mer på www.bodycoach.nu

Fertilitets Förståelse- hormonbalans och holistisk hälsa

Fertilitets Förståelse är en nyckel till din feminina essens. Det skapar en ny, djup relation till din livmoder och ditt underliv. Surfa dina cykler och gör dom till din bästa vän !

/Disa Mineur jobbar som Holistisk Reproduktiv Hälso Coach och Vaginal Steam Facilitator. Örter, näring, kost och livsstil är hennes främsta medicin och blandar gammal visdom med ny i sina föreläsningar och coaching sessioner. Hon vill ge kvinnan ett alternativ till den skolmedicinska vägen att medicinera bort fertilitet, det finns andra skonsammare vägar. 

 

Wise Women-Grandmothers Circles. 

Inviting you to join this gathering each month to connect and value the Truth of the Wisdom you have embodied in your life journey and the ways in which you now desire to show up in the world, in sharing your own unique expression of yourself.

Through sharing and practices of conscious awareness and connection with each other, we clear all limiting beliefs which are blocking us energetically from being the Wise Women we are. 

  Love Sophia Magdalena 

 

Loves Breath   ( 1.30 min Group Breath-work. )

A transformational Healing practice of conscious connecting breath work.  In feeling and experiencing energies and frequencies of our body and surrendering to the Breath, we release and let go of thoughts in our mind and come into Presence. Expanding in Love, connecting to Source, and the Absolute Truth of our Being, as Innocence, Joy, Bliss, Peace and Love.

/Love Sophia Magdalena 

Lakshmi Kundaliniyoga

Välkommen att prova kundalini yoga med gudinnan Lakshmis energi. Lakshmis gåva ar kärlekens överflöd och lotusens förmåga att resa sig ur mörkret. Den kreativa kraften, kundalini renar vårt sinne och väcker glädje, vibrationer och livskraft. Vi gör enkla rörelser som passar de flesta, samt använder chakran, prana och mantra. Jag är KRI kundaliniyogalärare och arbetar även med tantriska gudinnor.

 

/Kamal Devi Kaur (Mia Körling)

Närvarande Närhet
Behovet av närhet handlar inte bara om att få beröring. Utan också om att närvarande kunna uppleva den beröringen man får. Vi gör enkla beröringsövningar med fokus på trygghet, avslappning och närvaro. Allt är frivilligt och sker med samtycke.

/Lorenzo Stiernquist
Lorenzo är Tantralärare och Sexsibilitycoach. Han har sessioner (för enskilda och par) och workshops där han bland annat coachar och lär ut om närhet, beröring, njutning, gränser och samtycke. Han har startat allt kring Sexsibility: festivalen, coachutbildningen, Sexsibilitykvällarna m.m. www.starspray.com

Sessiongivare 

Ulrika Landin

Via socialt arbete, resor till öst och väst samt egen stress- och smärtproblematik utvecklades mitt eget intresse för såväl österländsk syn på människans energisystem som västerländsk anatomi och psykologi. Det har lagt grunden till en rad olika metoder med fokus att hitta tillbaka till kroppens naturliga läkning och sinnets potential. Olika metoder kombineras med fördel och jag ger gärna förslag på hur du kan gå vidare på egen hand.

Ulrika Landin kommer att erbjuda följande prova-på-behandlingar :

- Koppningsmassage

- Shiatsumassage

- SuJok

- Privatlektion i foundation yoga

- EFT

/Ulrika Landin

Hjärtligt välkommen till Heart & Hand!

Ingrid & medverkande

KontaktA CENTRET

Heart & Hand
 

Allhelgonagatan 5 (genom huset och över gården)

118 58 Stockholm

ingridfrideborgsdotter@gmail.com
 

Närmaste T-bana: Skanstull

© 2018 by Heart & Hand.